Kako izdelati naraven odstranjevalec ličil?

Kdo bi si mislil, da lahko poleg številnih čistilnih sredstev za dom izdelamo tudi svoj domač odstranjevalec ličil. Ta recept vam bo prišel prav tudi, ko boste ugotovili, da vam je zmanjkalo micelarne vodice, tonika ali mleka za čiščenje. Če imate zelo občutljivo kožo, na kateri hitro nastane alergijska reakcija zaradi agresivnih čistilnih sredstev, potem vam priporočamo, da si pripravite ta naraven in poceni odstranjevalec ličil, ki je enako učinkovit kot izdelek, kupljen v drogeriji.

Za odstranjevanje ličil lahko uporabite mleko, ki vsebuje vitamine in beljakovine, ki kožo nahranijo in zmehčajo. Tudi če ste brez ličil, na vato zlijte nekaj mleka in ga dvakrat vtrite v obraz, nato pa sperite z mlačno vodo. Pri suhi koži svetujemo uporabo polnomastnega mleka, pri normalni koži pa delno posnetega mleka. Če imate veliko mozoljev in mastno kožo, posezite po posnetem mleku. Mleku lahko primešate tudi metin čaj in dobili boste še bolj učinkovit domač odstranjevalec ličil.

Za odstranjevanje ličil z oči lahko uporabite tudi oljčno ali kokosovo olje. Prvo vsebuje veliko antioksidantov, vitamina A in E, ki kožo tudi negujejo ter poskrbijo za zmanjšanje podočnjakov, bolj svežo in negovano kožo. Saj veste, podočnjaki radi nastanejo, ko imamo suho kožo, in nič ne more naše kože bolje navlažiti kot oljčno olje. Poleg tega bo očistilo tudi najbolj trdovratno in obstojno maskaro ter druga vodoodporna ličila.

Pri čiščenju senčil, svinčnika za oči pa tudi maskare lahko kot odstranjevalec ličil uporabite tudi kokosovo olje. Za dvajset sekund ob veke pritisnite vato, v katero ste vtrli kokosovo olje, in nato obrišite. Pazite le, da olje ne zaide v oči. Če so vaše oči zelo občutljive, izberite mandljevo ali sezamovo olje.

Učinkovit odstranjevalec ličil z ustnic je kapljica rožmarinovega olja, ki ga kanete na ustnice. Te nato obrišete z gazo ali robčkom. Odlična je tudi kombinacija po ene žlice oljčnega in ricinusovega olja ter dveh žlic oljčnega olja.