Oh ta plesen

Vsak, ki ima svoj dom, si ne želi, da bi na zidovih zagledal plesen, kajti zaveda se, da jo je še kako težko odpraviti. Sama se sebe prav dobro spominjam, ko sem kot študentka živela v kletnem stanovanju in je bila plesen na zidovih po vseh prostorih. Ko sedaj takole razmišljam nazaj, se sama sebi prav zasmilim, ko se spominjam v kakšni vlagi sem živela.

Kopalnica je imela toliko vlage, da je kapljajo iz ploščic, pa čeprav je bilo okno pozimi in poleti odprto. Še sedaj se spomnim, da sem se vsako božje jutro umivala v tej vlagi in pri odprtem oknu, kako sem bila boga, ampak takrat sem to enostavno sprejela, da sem le lahko imela stanovanje. Verjamem pa, da mi je plesen še danes pustila posledice. Kajti ne prenesem vlage in takoj, ko vidim, da bi kje lahko bila prisotna vlaga, je to alarm za plesen in že posredujem takoj, da le ne bi prišlo v hiši do škode. 

Naša hiša je nova in edino kar si ne želim je, da se kje začne pojavljati plesen, ker je ne želim imeti v hiši. Tako mojo hišo vsak dan sigurno štirikrat prezračim in enkrat na teden pregledam stene, da se plesen ni pojavila in če se je, da lahko pravi čas urgiram. 

Enostavno si tega ne bom dovolila, ker sem je kot študentka preveč imela, se mi zdi, da mi je ta vonj tako ostal, da plesen že na daleč zavoham. Še danes mi je hudo, da sem morala tako živeti in marsikdaj so me zaradi vlage ponoči boleli kolki in kolena, ampak enostavno je bilo tako. Najbolj žalostno pa je to, da na koncu, ko sem zapustila stanovanje sem bila jaz kriva, da je bila plesen po stenah in sem morala plačati še beljenje sten. Upam, da mi nikoli ne bo več potrebno živeti v stanovanju, ki je vlažno, ker sem tega imela dovolj.